BLOG: Smeren, smeren, smeren!

Gepost op
29 juli 2022

De vakantie is gearriveerd en het is stralend weer. Ja, wij zijn duidelijk vrolijker gestemd, en het zonnige weer lokt ons naar buiten om te wandelen, te fietsen, in de tuin te werken en ons te ontspannen. Het doet ons duidelijk deugd. Toch moeten we alert zijn, want de zon is zowel je vriend als je vijand...

De UV stralen zijn nodig voor een goede gezondheid Ze zorgen voor de aanmaak van vitamine D, wat ons een stevig beendergestel oplevert. Echter zorgt een overdreven blootstelling aan deze uv-stralen voor een negatieve invloed op onze gezondheid. Denk maar aan zonnebrand, een zonneslag, zonneallergie en huidbeschadigingen zoals rimpels en huidkanker. Wist je dat de zon zelfs een schadelijk effect kan hebben voor onze ogen en ons immuunsysteem?

Je beschermen is de boodschap. Hoe doe je dat?

  • Beperk je blootstelling aan de zon. Blijf in de zomer tussen 11u00 en 15u00 zo veel mogelijk uit de zon. Geniet in de schaduw
  • Smeer vaak en rijkelijk met een beschermingsfactor van minsten 30 SPF
  • Draag een hoed of pet, alsook een zonnebril
  • Zorg dat je niet verbrandt
  • Ga niet onder de zonnebank
  • Drink veel water

Een zonnecrème vermindert het risico op verbranding, let op dit betekent niet dat je zomaar langer kan zonnen.

  • Smeer je minimaal 20 minuten voor blootstelling aan de zon in
  • Gebruik bij voorkeur een waterbestendige zonnecrème
  • Smeerrijkelijk en herhaal dit elke twee uur en na elke zwempartij
  • Voorzie aangepaste zonnecrème voor kinderen, zij hebben een andere bescherming nodig

Een goede zonnecrème?

Het rek in de supermarkt, bij de drogisterij of bij de apotheek is rijkelijk gevuld met zonnecrèmes. Wat is nu een goede zonnecrème? Dat hangt uiteraard van je huidtype af. Je kan je daarvoor laten adviseren door een dermatoloog. Wil je zelf al wat opzoekwerk doen rond de kwaliteit van de zonnecrèmes verkrijgbaar in onze winkels, dan adviseren we de website van testaankoop aan.

Er zijn merken die nog een stapje verder gaan en een aanbod hebben aan 100% natuurlijke zonnecrèmes en/of  Vegan varianten. Deze producten bevatten mineralen die goed zijn voor je huid. Vaak hebben zij ook meer oog voor het ecologische aspect wat concreet betekent dat we niet alleen zorg dragen voor onze eigen huid maar tevens ook voor onze geliefde planeet. Als het daarbij ook nog Belgisch kan dan heb je alle vakje afgevinkt.

Nog niet overtuigd?

Nog niet overtuigd dat het belangrijk is om je tegen de zon te beschermen, dan verwijs ik je graag door naar een artikel van het UZ Brussel. Zij gaan hier nog iets dieper op in.

 

Om af te sluiten geef ik je nog een handig wist-je-dat-je mee: de meeste weerapps op je smartphone geven de UV-index aan.

Geniet van de zon!

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Gratis webinar: Hoe houd je de achterdeur gesloten?

Wist je dat de arbeidsmarkt nog nooit eerder zo krap was? Ben jij benieuwd naar onze inzichten over dit onderwerp?

BLOG: Gehoorbescherming

Op de werkvloer zijn we bewust bezig met persoonlijke beschermingsmiddelen, maar hoe zit het daarbuiten?

Het Bonache reisalfabet

Het is weer juli en dat betekent zomervakantie! Of het nu een doorreis is in de Provence, kamperen in Spanje, rondtrekken in Indonesië of een all-in resort in Turkije, ziekte en andere nare verrassingen liggen altijd op de loer. Met dit reisalfabet ga je gerust en vooral veilig op reis.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures

x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast