Waarom solliciteren op het einde van het jaar wel een slimme zet is

Gepost op
20 december 2023

Het einde van het jaar nadert snel en velen denken misschien dat dit niet het ideale moment is om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Echter, het kan juist een slimme zet zijn om in deze periode te solliciteren. Hier zijn een paar redenen waarom solliciteren aan het einde van het jaar wel degelijk een goed idee is.

1. Bedrijven hebben budgetten voor het nieuwe jaar:

Veel bedrijven maken aan het einde van het jaar hun budgetten voor het volgende jaar op. Dit betekent dat ze weten welke posities ze moeten invullen en welke projecten ze in gang willen zetten. Door aan het einde van het jaar te solliciteren, vergroot je de kans dat bedrijven op zoek zijn naar nieuwe medewerkers en dat er financiële ruimte is voor nieuwe aanwervingen.

2. Minder concurrentie:

Veel mensen stellen hun sollicitatieplannen uit tot het nieuwe jaar. Hierdoor is er aan het einde van het jaar vaak minder concurrentie voor openstaande posities. Door nu te solliciteren, geef je jezelf een voorsprong ten opzichte van anderen die misschien wachten tot de drukte na de feestdagen afneemt.

3. Netwerken tijdens feestelijke evenementen:

Het einde van het jaar is vaak gevuld met feestelijke evenementen en bijeenkomsten. Dit is een uitstekende gelegenheid om je netwerk uit te breiden en mogelijk nieuwe carrièremogelijkheden te ontdekken. Door deel te nemen aan professionele en sociale evenementen kun je in contact komen met mensen uit jouw vakgebied en mogelijkheden verkennen die je anders misschien niet tegen zou komen.

4. Voorbereiding voor het nieuwe jaar:

Solliciteren aan het einde van het jaar geeft je de kans om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan. Je kunt je cv bijwerken, je sollicitatievaardigheden aanscherpen en jezelf positioneren als een sterke kandidaat voor potentiële werkgevers. Wanneer bedrijven hun wervingsactiviteiten intensiveren in het nieuwe jaar, ben jij klaar om je kansen te grijpen.

Conclusie, het einde van het jaar kan een strategisch moment zijn om je carrière een boost te geven door actief op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Dus, waar wacht je nog op? Maak van deze periode een kansrijke start voor je professionele toekomst en solliciteer vandaag nog hier.

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Bonache, de oorsprong

Waar komt de naam Bonache eigenlijk vandaan? Een vraag die vele sollicitanten ons stellen!

Bonache als onderdeel van de Solvint Group

Na een succesvolle carrière als CEO van Bonache, geeft Dirk Verbeeck, die Bonache groot maakte, de fakkel door aan sectorgenoot Solvint.

Wij zoeken Young Potentials / Professionals!

Net klaar met je studies en op zoek naar werk? Schrijf je in voor ons online event op 4 juli en leer Bonache en haar mogelijkheden binnen supply chain zo beter kennen!

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp