BLOG: Gehoorbescherming

Gepost op
18 juli 2022

Bij Bonache is het onze verantwoordelijkheid om er mee voor te zorgen dat onze medewerkers hun job veilig kunnen uitvoeren. Op de werkvloer zijn we dus bewust bezig met persoonlijke beschermingsmiddelen, maar hoe zit het daarbuiten? Want ook daar worden we blootgesteld aan risico’s zoals lawaai.

Na twee coronajaren met veel annulaties en beperkingen oogt de festivalagenda voor deze zomer overvol. Volgens VRT nieuws komen veel organisatoren met nieuwe evenementen of extra festivaldagen op de proppen. Onze oren zullen dus wel wat decibels te verduren krijgen.

Wat kan jij doen om je oren te beschermen?

1. Houd voldoende afstand van de geluidsbron

Hoe dichter bij een geluidsbron, hoe schadelijker het lawaai. Ga minstens op 2 meter afstand van een geluidsbron staan. Op grote evenementen moet je uiteraard veel verder van de boxen staan.

2. Gebruik gehoorbescherming

Gebruik oordopjes of oorkappen op luide feestjes en evenementen. De organisaties moeten gratis oordopjes ter beschikking stellen. Vind je ze niet aan de ingang, vraag er dan naar.

Ben je een doorwinterde festivalganger? Dan loont het om te investeren in op maat gemaakte oordopjes. Je oren zullen je dankbaar zijn.

3. Roken

Onderzoeken bij meer dan 50.000 patiënten hebben aangetoond dat roken gehoorschade kan verergeren met 20 tot 60%.

4. Laat je oren rusten

Gun je oren minimaal 24u rust na een festivalbezoek of ander evenement waar je aan grote hoeveelheden lawaai bent blootgesteld. Ben je meerdere dagen aanwezig, zoek dan regelmatig een rustige plek op waar je oren tot rust kunnen komen.

5. Waarschuwing

Raadpleeg onmiddellijk een neus-, keel- en oorarts bij volgende signalen:

- Een gevoel van gedempt geluid

- Oorsuizingen die langer dan 24u aanhouden

- Fluittonen die langer dan 24u aanhouden

Denk je dat je minder goed hoort? Ga dan langs bij een hoorcentrum in je buurt.

6. Klinkt als muziek in je oren

Investeer in een goede hooftelefoon. Zet het volume nooit op maximum en gun je oren na een uurtje muziek luisteren even rust.

Heb je nog info nodig rond gehoorbescherming of zit je met vragen rond gehoorschade, dan verwijs ik je graag door naar professor Annick Gilles. (Hoofdaudioloog UZA)

Op 23/06/2022 verscheen haar boek (h)OREN(dol) – alle antwoorden op je vragen over tinnitus

Last van Tinnitus, dan kan je meewerken aan een onderzoek van de Uhasselt (Tinnitus Citizenscience project)

Tot slot wil ik je nog meegeven dat de Vlaamse overheid een campagne heeft lopen, waarbij je het risico op gehoorschade kan testen: http://tuut.lne.be/

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Wij zoeken Young Potentials / Professionals!

Net klaar met je studies en op zoek naar werk? Schrijf je in voor ons online event op 4 juli en leer Bonache en haar mogelijkheden binnen supply chain zo beter kennen!

Het GROW-traject, wat is dat nu juist?

Het GROW-traject biedt een interessante verruiming en verbreding van reeds aanwezige kennis met een focus op de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap.

Bonache zet in op jong geweld

Bonache gaat in 2023 inzetten op jong geweld! De jonge generatie staat te springen om nieuwe dingen te leren en zijn gekend voor hun flexibiliteit.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Klachten     Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp