Het verhaal van Jens, Young Talent bij Bonache

Gepost op
7 november 2023

In augustus was Jens nog intensief bezig met het afronden van zijn eindwerk. Nu, slechts twee maanden later, is hij een gewaardeerd lid van het Bonache-team. Hoe heeft hij de weg naar Bonache gevonden en hoe verliep zijn onboarding? Al deze details kun je ontdekken in onderstaand interview.

Dag Jens, hoe ben je bij Bonache terechtgekomen?

"Half augustus was ik druk bezig met het schrijven van mijn eindwerk. Tussendoor probeerde ik dit af te wisselen met het zoeken naar een geschikte eerste job. Na het vervolledigen van mijn studie Toegepaste Economische Wetenschappen in Leuven, wilde ik graag aan mijn carrière starten. Ik was uitgekeken op het leren van algemene kennis en het bestuderen van algemene overkoepelende modellen. Ik wilde mijn kennis in de praktijk brengen en ontdekte, na enkele jobbeurzen en grondige zelfreflectie, mijn interesse in de supply chain sector.

Tijdens mijn zoektocht op LinkedIn kwam ik de vacature 'Young Potential Supply Chain' bij Bonache tegen. Een bedrijf waar betrokkenheid centraal staat. Twee dagen nadat ik mijn sollicitatie had ingediend, werd ik opgebeld door iemand van het rekruteringsteam. Zij hadden de vraag of ik wilde langskomen op een klein event georganiseerd door Bonache om het bedrijf, de cultuur en de werknemers te leren kennen. Een dagje geen thesis daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen 😊. Dit bood me de kans om waardevolle informatie te verzamelen en al mijn vragen te stellen."

Hoe verliep dit event voor jou?

"De dag na het telefoontje werd ik in het kantoor op de Vlaamsekaai verwacht. Een warm welkom van alle medewerkers inclusief een hapje en een drankje. Daarna volgde een leuke en gezellige babbel, waardoor ik mij al snel op mijn gemak voelde. De waarden van het bedrijf en de manier van omgaan met elkaar spraken me enorm aan. Daarbovenop boden ze de kans om doormiddel van verschillende projecten meerdere sectoren en bedrijven te leren kennen."

Wat waren de verdere stappen?

"Enkele dagen later belde ze me op om te polsen naar mijn gevoel over de kennismaking. Opnieuw gaven we beiden aan dat we de samenwerking zagen zitten. Ze nodigden me uit voor een verder en meer gedetailleerd gesprek en probeerde me hiervoor zo goed mogelijk voor te bereiden. Eenmaal aangekomen op het kantoor, na het trotseren van de file, werd ik warm ontvangen door Robine en Wim. We zaten gedurende een ruim uur samen en hadden een heel fijn gesprek over mijn capaciteiten, wensen, hun verwachtingen en wat ik zou kunnen betekenen voor Bonache. Dit bleek achteraf een sollicitatiegesprek te zijn, maar had dit totaal niet door 😊. Een weekje later kreeg ik telefoon met positief nieuws van Robine dat ik bij Bonache mag starten als projectmedewerker op 2 oktober, wat toen al over een maand was. Spannend!"

Hoe verliep jouw eerste werkdag bij Bonache? 

"2 oktober was mijn allereerste werkdag na mijn studies. Weinig geslapen door de spanning en toch wel een gezonde hoeveelheid stress voor deze dag. Eenmaal aangekomen werd ik enthousiast ontvangen door Joke. Ze leidde me rond door het kantoor en stelde me voor aan de andere collega’s. Er heerste een  warme en gezellige sfeer. In de voormiddag kreeg ik van haar uitleg over intranet en bracht ze samen met mij mijn laptop in orde. In de middag lunchte we met zen alle te samen, iets wat telkens wordt gedaan wanneer iemand nieuw start. Na de middag gingen Joke en ik samen mijn bedrijfswagen halen. Een mooie en leuke wagen stond daar op mij te wachten. Het was een spannende dag, maar met de begeleiding van Joke viel dit alles goed mee."

En wat nu?

"De eerste weken werd ik helemaal ondergedompeld in het Bonachebad en klaargestoomd voor mijn eerste project aan de hand van opleidingen op het hoofdkantoor en via Goodhabitz. Wanneer er een probleem was of wanneer ik ergens vragen over had kon ik steeds bij Joke terecht, persoonlijk, via email of zelfs via Whatsapp. Heel toegankelijk! Verder leerde ik ook de collega’s van Solvint kennen via een event na het werk. Een gezellige bijeenkomst inclusief lekkere hapjes 😊. En over enkele dagen start ik op mijn eerste project bij een klant op de procurement-afdeling, spannend allemaal!"

Wij wensen je heel veel succes met jouw eerste project, Jens!

"Dank je wel!"

Behaalde je recent je diploma en heb je een passie voor procurement, supply chain en/of operations? En ben je op zoek naar een eerste uitdaging in een dynamische werkomgeving met veel afwisseling en opleidingsmogelijkheden? Bonache zet jouw passie om in actie. Lees hier meer over ons Young Talent Program en solliciteer vandaag nog. 

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Het onboardingsverhaal van Anna en Imane

Hoe hebben Imane en Anna hun eerste dagen bij Bonache beleefd? Ontdek het in hun onboardingsverhaal.

Coaching 2.0

Wij zijn ervan overtuigd dat persoonlijke begeleiding de essentie is van elke bedrijfscultuur. Lees hier hoe wij dit verankeren in ons DNA.

Bonache gaat voor duurzame kwaliteit

Benieuwd hoe wij duurzaam ondernemen in ons algemeen beleid integreren? Lees dan zeker het volgende artikel.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp