Topwielrenster Alicia Franck trekt naar het ambitieuze De Ceuster Bonache Cycling Team

Gepost op
26 oktober 2022

Na een lange afwezigheid wegens gezondheidsproblemen, maakte de 27-jarige profwielrenster Alicia Franck uit Lochristi vorige week haar succesvolle comeback in het veldrijden met een 8ste plek in Ardooie. Aanstaande zondag 30 oktober 2022 is ze op de Wereldbekercross in Maasmechelen opnieuw van de partij, waar ze haar eerste wedstrijd rijdt voor het ambitieuze Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team van Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck (Bonache). Na het aantrekken van Laura Verdonschot en Audrey De Keersmaeker, is Alicia een nieuwe professionele wielrenster die naast Ellen Van Loy en Suzanne Verhoeven het vrouwenteam versterkt. Met de U23-rensters Julie Brouwers, Lies ‘l Schevenels, Kiana Dhont en Mirthe Van Den Brande investeert de ploeg ook verder in de toekomst. Met 6 podiumplaatsen, 3 overwinningen voor Laura Verdonschot en 2 voor Suzanne Verhoeven, en de selectie van 4 wielrensters (Ellen, Laura, Suzanne en Julie) voor de Wereldbekermanche in Tàbor van het voorbije weekend, realiseert het 100 % Belgische vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team de sterkste seizoensstart sinds hun ontstaan. Met de komst van Alicia Franck wordt het geheel nogmaals in de breedte versterkt en onderstreept de ploeg haar gezonde ambities. Naast selecties voor wereldbekerwedstrijden en kampioenschappen, wil het Belgische blok in de toekomst nog meer meespelen in de klassementen, voor de podia en overwinningen. Het team focust opnieuw op het Belgische Kampioenschap (BK) dit seizoen, waar ze in Lokeren met hun 9 renners willen aan deelnemen. Alicia Franck start zondag voor het eerst met het fuchsiaroze truitje van haar nieuwe wielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team tijdens de Wereldbekermanche in Maasmechelen.

Met afgelopen seizoen een 19de plek op de UCI-ranking, brons en een 4de plek op Belgische kampioenschappen, diverse selecties voor wereldbekerwedstrijden, EK en WK’s, behoort de 27-jarige Alicia Franck uit het Oost-Vlaamse Lochristi nog steeds bij de beste Belgische veldrijdsters. Door de naweeën van een coronabesmetting, maakte Alicia pas vorige week haar comeback in Ardooie, waar ze vorig jaar won en dit jaar 8ste werd. Na afloop was ze tevreden over haar eerste wedstrijd van het seizoen, die bevestigde dat haar sterke inspanningsniveau versneld terugkeert. Nu zondag is Alicia opnieuw van de partij in Maasmechelen, waar ze geselecteerd werd voor de Wereldbekermanche.

Na twee seizoenen ruilt ze, in goed onderling overleg en met onmiddellijke ingang, het truitje van het Proximus AlphaMotorhomes Doltcini-team in en verschijnt ze daar voor het eerst aan de start in het fuchsiaroze van het 100% Belgische De Ceuster Bonache Cycling Team. “Naast de professionele omkadering, koos ik voor dit team o.a. omwille van hun kernwaarden (teamspirit, engagement, kwaliteit en groeipotentieel), maar ook de unieke sfeer en de gedrevenheid waarmee ze hun gezonde ambities uitstralen. Met alleen maar veldrijdsters van bij ons en de toffe mix van gevestigde waarden en jong opkomend wielertalent, maken ze het verschil. Door het vertrouwen, de sportieve en mentale omkadering, en steun die ik nu al krijg, hoop ik snel weer mijn beste niveau te halen, waardoor ik opnieuw kan aansluiten bij de (Belgische) top. Ardooie was een goede test en laat het beste vermoeden over wat er zit aan te komen. Het feit dat ik samen met Laura Verdonschot binnen het team ook al geselecteerd ben voor het EK in Namen van komend weekend, geeft mij een zekere rust, waardoor ik mijn nu al volledig kan focussen op de wedstrijden. Samen met mijn coach en het team werken we aan mijn inspanningsniveau, dat dagelijks verbetert. Naast selecties voor wereldbekerwedstrijden en kampioenschappen, ligt mijn focus dit seizoen op goede uitslagen rijden, wie weet zelfs eens een overwinning pakken én uiteraard het BK in Lokeren. Met ons team willen we daar op het podium staan en dat is een missie die ik, samen met mijn collega’s Ellen Van Loy, Suzanne Verhoeven, Laura Verdonschot en Audrey De Keersmaeker, wil volbrengen”, zegt een gemotiveerde Alicia Franck.

Doorzettingsvermogen

“Alicia is iemand die op basis van haar kracht en doorzettingsvermogen de koers mee hard kan maken, Ze heeft best een grote motor, waardoor ze perfect past binnen ons team en een mooie aanvulling is op de bestaande kern. Naast haar positiviteit is het ook iemand die niet snel opgeeft en blijft rijden. Als je ziet waar ze nu al conditioneel staat, dan weet je dat de beste Alicia Franck er zit aan te komen”, zegt haar nieuwe De Ceuster Bonache Cycling Team-collega Ellen Van Loy enthousiast.

In de lift

Tot grote vreugde van bestuurder-eigenaars Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck (Bonache) heeft het vrouwelijke De Ceuster Bonache Cycling Team de start van het nieuwe veldritseizoen niet gemist. “Integendeel, naast de podiumplaatsen, de selecties voor de wereldbekers in Tàbor, Maasmechelen en Namen, en de overwinningen van Laura Verdonschot en Suzanne Verhoeven, hebben we met ons 100 % Belgische wielerproject rond het vrouwenwielrennen de wind in de zeilen. De sterke prestaties en de unieke teamsfeer werken inspirerend, en zorgen voor veel enthousiasme binnen de ploeg, maar ook bij de partners die ons team een warm hart toedragen en ondersteunen. Het partnership met het natuurlijke Belgische make-upmerk Cent Pur Cent, de samenwerking met het communicatiebureau House of Entertainment en de ondersteuning voor mentale coaching via Moove Forward, zijn mooie voorbeelden hoe we op alle domeinen stappen vooruit zetten. Naast de omkadering en ondersteuning, bouwen we in ons derde seizoen uiteraard ook verder aan de ploeg, met versterkingen die passen binnen het geheel. Het is fijn om te zien hoe Laura Verdonschot, na een lastige periode, in januari ons team versterkte en bij ons opnieuw zichzelf heeft gevonden, en aanknoopt met sterke resultaten, selecties en overwinningen. Datzelfde willen we ook met Alicia Franck realiseren. Met ons team mengen we ons graag in het internationale speelveld. Bij de vrouwen blijft het wekelijks spannend wie er in het veld met de titel van 'beste Belgische' aan de haal gaat? Wie staat er op het podium en wie presteert er sterk? Het is een spankracht die nog steeds zorgt voor een groeiende belangstelling bij het publiek, in de media en bij de sponsoren. Het verhaal van het vrouwenveldrijden zit nog altijd in de lift en als team is dit iets waar wij graag aan meeschrijven”, klinkt het uit de mond van beide heren.

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Ceuster Bonache Cycling Team begint aan het nieuwe crosseizoen

Het Ceuster Bonache Cycling Team begint aan het nieuwe crosseizoen! En dat mocht iedereen geweten hebben.

Zilver voor veldrijdster Alicia Franck op het BK Mountainbike

Op het Belgisch Kampioenschap Mountainbike, afgelopen zondag, bemachtigde veldrijdster Alicia Franck de tweede plek op het podium.

Laatste rit voor Ellen Van Loy

Ellen Van Loy zal zondag tijdens de ‘Sluitingsprijs Oostmalle’ haar laatste wedstrijd rijden. Veel succes Ellen! 

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Klachten     Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp