Sustainability is our moral duty

Als deel van het grotere geheel willen we voldoen aan de behoeften van de huidige generatie, zonder daarbij die van toekomstige generaties op het spel te zetten.Zo zet Bonache actief in op het realiseren van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de verenigde naties, met speciale focus op mens en milieu. Daarnaast zijn we gekwalificeerd voor verschillende kwaliteitslabels die ons engagement naar duurzaamheid concretiseren: VCA, VCDO, Ecovadis, Federgon/Agoria: certifiedmember projectsourcing.

VCDO - Bonache als duurzaam ondernemer

Bonache verankert duurzaam ondernemen in haar DNA. 

Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen maken we met 12 actiepunten werk van een bedrijfsvoering die winstgevend is voor mens en milieu. Zo helpen we mee de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties te realiseren.

We focussen op 3 grote pijlers:

  • Sociaal: focus op welzijn van de medewerkers en mensenrechten
  • Economie: lokaal aankopen, inclusie & diversiteit, correct loonbeleid
  • Milieu: digitalisering, lokaal aankopen

VCA – Een gezonde, veilige en milieubewuste werkomgeving

We zetten ons dagelijks in om onze medewerkers een veilige en gezonde werkplek te bieden.

Zo kan iedereen op het einde van de dag gezond en wel naar huis gaan.

Om deze inspanningen formeel kracht bij te zetten, brengen we onze manier van werken voor onze betrokken medewerkers volledig in lijn met de VCA vereisten.

VCA is een veelzijdig en uitgebreid programma dat veiligheid op de werkvloer bevordert en algemeen geldt als de gouden standaard binnen de sector. Na een tweedaagse bedrijfsaudit kunnen wij jullie met trots melden dat Bonache volledig voldoet aan de gestelde eisen en wij vanaf nu ook VCA* gecertificeerd zijn voor al onze projectmedewerkers met veiligheidsfunctie.

Op deze manier verankeren we werken in een gezonde, veilige en milieubewuste omgeving nog meer in ons DNA.

Download hier ons VCA certificaat. 

X² award – Gendergelijkwaardig ondernemen zit in ons DNA

Met veel trots namen we in oktober 2022 de X² Award in ontvangst. Deze award, uitgereikt door EY, is bestemd voor het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen, work-life balance en andere sleutelpunten.

Gelijkwaardigheid zit in het DNA van Bonache!

En of we fier zijn op onze Bonacho’s! Want we wonnen deze award dankzij onze gezamenlijke inspanning rond verdraagzaamheid, acceptatie, gelijkwaardigheid en menselijkheid.

De volgende stap is het uitdragen van dit ambassadeurschap in gelijkwaardig ondernemen naar ons directe netwerk, leveranciers en klanten.

The present shines, but the future is even brighter.

EcoVadis - Het bronzen label voor duurzaamheid

In 2023 ontvingen we met trots het bronzen medaille van EcoVadis. Ze ondersteunen meer dan 100.000 bedrijven van elke omvang en sector bij het aanpakken van duurzaamheidsuitdagingen.

De methodologie, die gebaseerd is op internationale duurzaamheidsnormen, is een evaluatie van hoe goed een bedrijf de principes van duurzaamheid in zijn bedrijfs- en managementsysteem heeft geïntegreerd.

De beoordeling van deze rating houdt rekening met drie pijlers:

  • Milieu
  • Arbeid en mensenrechten
  • Ethiek

EcoVadis is wereldwijd de meest vertrouwde naam in zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen.

Kwaliteitslabel - Certified member Projectsourcing

Bonache slaagde in 2018 als eerste in de vernieuwde audit van Federgon en draagt het label ‘Certified Membership’. Dit kwaliteitslabel bewaakt de belangen van zowel projectmedewerkers als opdrachtgevers en onze sector.

Daarnaast staat het label garant voor de juiste toepassing van regelgevingen. De certified members streven onder dat label naar een optimale kwaliteit van hun dienstverlening. 

In 2019 stapte Agoria mee in dit kwaliteitslabel als partner van Federgon. De Auditering gebeurt door een extern erkend organisme (BDO).

Benieuwd hoe wij onze waarden en DNA binnen Bonache uitdragen en verder ontwikkelen? Download dan hier onze QESH Policy.

Contacteer ons voor een Bonache adviesgesprek.

Heb je nog een vraag?

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp