Zo los je de talentschaarste op volgens Federgon

Gepost op
30 juni 2022

Federgon publiceerde recent een whitepaper over de heersende talentschaarste in België en hoe die kan worden verlicht. Wij geven je alvast de samenvatting!

Talentcrisis in cijfers

Heb je al eens moeite om bepaalde vacatures in te vullen, dan ben je niet alleen. Er stonden in België eind 2021 volgens Statbel zo’n 196.227 vacatures open, met een vacaturegraad van maar liefst 4,74% (dus per 100 arbeidsplaatsen staan er gemiddeld 5 open!).

De Federale en Vlaamse regering weet dat de situatie zorgwekkend is en heeft zich onder meer als doelstelling gesteld de werkzaamheidsgraad op te trekken van een bedroevende 70% naar 80%. Maar intussen zitten vele bedrijven nog steeds met de handen in het haar.

Hoe kunnen bedrijven deze schaarste het hoofd bieden?

Uiteraard staat het internet vol handige tips & tricks voor HR-afdelingen en (interne en externe) recruiters om in weer en wind talent te blijven aantrekken (zie ook ons eigen recente artikel met enkele tips voor het invullen van moeilijke vacatures). Maar in de meeste gevallen is dit niet voldoende.

Federgon, de Belgische federatie van HR dienstverleners, lanceerde daarom begin dit jaar een whitepaper met de titel “Talent & Knowhow als antwoord op Schaarste”. Hierin belichten ze de heersende Talentschaarste vanuit alle invalshoeken en perspectieven (werkgevers, werknemers & werkzoekenden), en onderbouwen ze aan de hand van een uitgebreide survey hoe best-in-class bedrijven erin slagen balans te vinden en zelfs de moeilijkste vacatures ingevuld te krijgen.

Projectsourcing” komt uit Federgon’s whitepaper naar boven als belangrijkste positieve trend om in een turbulente en snel veranderende arbeidsmarkt bedrijfsdoelstellingen te verzoenen met de individuele en persoonlijke doelstellingen van werknemers en werkzoekenden anno 2022.

De kracht van projectsourcing volgens Federgon

Bij projectsourcing hebben bedrijven de mogelijkheid om projecten door externe specialisten te laten uitvoeren waardoor ze zich meer kunnen richten op hun eigen corebusiness.

Federgon stelt vast dat projectsourcing meer en meer bijdraagt tot economische welvaart door ondernemingen en organisaties te ondersteunen in de realisatie van toegevoegde waarde enerzijds, en tot persoonlijke ontwikkeling en welzijn van individuen anderzijds.

Projectsourcing wordt de voorbije jaren steeds meer ingezet in diverse sectoren, voor nieuwe functies en beroepen, en is een instrument met heel wat potentieel voor de relance van onze arbeidsmarkt.

De voordelen van projectsourcing in een notendop

De belangrijkste voordelen van projectsourcing voor bedrijven enerzijds en medewerkers anderzijds luiden als volgt:

Voordelen voor bedrijven:

  • Ontzorgen van het werkgeverschap
  • Een partnership met duidelijke rollen
  • Een bron van arbeidsmarktexpertise en vakmanschap
  • Inspelen op snel wijzigende competentiebehoeften

Voordelen voor medewerkers:

  • Juridische zekerheid en duidelijkheid
  • Groeien binnen de loopbaan
  • Wendbaarheid
  • Groei en ontwikkeling binnen eenzelfde werkgever

Bonache, uw projectsourcing-partner!

Heb je nog vragen of wil je graag de mogelijkheden van Projectsourcing voor jouw organisatie bekijken? Aarzel niet om ons te contacteren.

Bonache is al sinds 2004 voortrekker van projectsourcing en koppelt op dit moment maar liefst 130 bekwame en betrokken medewerkers aan bedrijven in diverse sectoren. We ondersteunen je met plezier bij elke uitdaging aangaande werving, selectie en het sourcen van het juiste talent op het juiste moment via projectsourcing.

Lees de volledige whitepaper

Meer weten over de whitepaper van Federgon? Lees hem hier integraal online:  “Talent & Knowhow als antwoord op Schaarste

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Wij zoeken Young Potentials / Professionals!

Net klaar met je studies en op zoek naar werk? Schrijf je in voor ons online event op 4 juli en leer Bonache en haar mogelijkheden binnen supply chain zo beter kennen!

Het GROW-traject, wat is dat nu juist?

Het GROW-traject biedt een interessante verruiming en verbreding van reeds aanwezige kennis met een focus op de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap.

Bonache zet in op jong geweld

Bonache gaat in 2023 inzetten op jong geweld! De jonge generatie staat te springen om nieuwe dingen te leren en zijn gekend voor hun flexibiliteit.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Klachten     Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp