Het Bonache reisalfabet

Gepost op
7/07/2022

Het is weer juli en dat betekent zomervakantie! Of het nu een doorreis is in de Provence, kamperen in Spanje, rondtrekken in Indonesië of een all-in resort in Turkije, ziekte en andere nare verrassingen liggen altijd op de loer. Met dit reisalfabet ga je gerust en vooral veilig op reis.

Alcohol op het vliegtuig: no go!
Alcohol droogt je lichaam uit alsook de droge lucht in het vliegtuig. Dit kan resulteren in een zwaardere jetlag. Wist je trouwens dat de werking van alcohol in de lucht drie maal sterker is dan op de grond, dus doe het rustig aan als je per se alcohol wilt drinken in het vliegtuig.

Bandenspanning controleren
Als je met de auto op reis gaat controleer dan voor je vertrekt de bandenspanning. Te zacht opgepompte banden verhogen de weerstand. Daardoor moet de motor harder werken. Met de correcte bandenspanning beperkt je jouw verbruik en de CO2-uitstoot van jouw voertuig.

Contant geld
Houd altijd een kleine hoeveelheid contant geld op zak, nooit meer dan je je kunt veroorloven te verliezen. Een overvaller zal er vaak genoegen mee nemen, waardoor jouw reis nog steeds leuk blijft!

Drink voldoende water
Als het warm zomerweer is, zweet je meer dan anders. Het is daarom belangrijk voldoende te drinken om uitdroging te voorkomen. Met warm weer doe je er goed aan om ten minste 2 liter water op een dag te drinken.

EHBO-kit
Neem een EHBO-kit mee. Een ongelukje is zo gebeurd!

Fietsen in het buitenland
Niets is heerlijker dan fietsen in het buitenland! Er gelden echter overal andere veiligheidsregels. Vaak is een helm verplicht, mag je niet naast elkaar fietsen of iemand achterop nemen. Check hier het overzicht van de Europese verkeersregels.

Genieten
Probeer vooral zo veel mogelijk te genieten van je vakantie! Deze rust heb je immers verdiend dus probeer je mails of berichten van het werk te negeren.

Hondsdolheid
Mensen worden meestal besmet met hondsdolheid na een beet, een krab of via speeksel van geïnfecteerde dieren. De beet van een hond komt het meeste voor. De ziekte komt vooral voor in Zuidoost-Azië en Afrika. Houd je kind uit de buurt van huisdieren en wilde dieren, al lijken ze nog zo aaibaar.

Identiteitskaart of paspoort
Waar je ook gaat, vergeet nooit je identiteitskaart of paspoort. Maak kopieën voor jezelf en het thuisfront.

Jetlag
Heb je een verre reis gepland? Dan kan je wel eens last hebben van een jetlag. Voorkomen is lastig, maar je kunt je reis wel zo plannen dat je ’s avonds aankomt. Dan pak je het ritme van de lokale tijd sneller op. Drink voor vertrek en tijdens de vlucht geen koffie of drank en kies voor lichte maaltijden.

Koolzuurhoudende dranken op vliegtuig vermijden
Koolzuurhoudende dranken kunnen een opgeblazen gevoel geven in het vliegtuig. Volgens Duits onderzoek in opdracht van Lufthansa kan je best tomatensap drinken! Dit is één van de weinige drankjes die op 10 kilometer hoogte beter smaken dan op de grond. Wil je weten hoe dit komt? Bekijk dan hier het artikel.

Lyme
De ziekte van lyme wordt veroorzaakt door een teek. Teken laten zich vallen uit laag struikgewas en kunnen zich makkelijk vastbijten op je huid. Blijf bij het wandelen in de natuur dus zoveel mogelijk op de paden.

Money belt
Het is allesbehalve sexy, maar praktisch is het wel! Het biedt ruimte voor je paspoort, pasjes en geld. Let er wel op dat je voor een versie gaat die goed zit en niet opvalt.

Neem FlyFit oordopjes mee
Als je met het vliegtuig reist is het aangewezen om FlyFit oordopjes mee te nemen. Ze zijn geluiddicht en helpen de vervelende druk in je oren bij het opstijgen en landen tegen te gaan.

Onbeveiligde wifinetwerken
Volgens Experian vindt 33% van de datadiefstallen plaats als mensen naar het buitenland reizen. Onbeveiligde wifinetwerken in hotels, restaurants, cafés of op luchthavens zijn vaak de boosdoener. Beveilig jouw telefoon bovendien altijd met een wachtwoord.

Politie in het buitenland
De politie is in andere landen vaak minder gemoedelijk dan onze eigen Belgische agenten. Houd daarom rekening met lokale regels en gebruiken. Goede tip: Maak niet overal selfies, zeker niet van overheidsgebouwen en militaire terreinen.

Quad huren
Het huren van quads is de laatste jaren razend populair geworden. Het is een ideale manier om een landschap of gebied optimaal te verkennen. Let wel dat je in veel landen minstens 21 jaar moet zijn en je een rijbewijs nodig hebt.

Reisadvies
Bekijk hier het reisadvies per land.

Stop voldoende
Als je met de auto op reis gaat, stop dan elke 2 uur voor een kwartiertje rust. Gebruik dit kwartier rust om de benen te strekken en je hoofd even te verfrissen.

Toerist in eigen land
Blijf je in eigen land? Hier zijn 25 leuke staycation tips.

Uitrusten
Het is belangrijk goed uitgerust te vertrekken aan je autovakantie! Uit onderzoek van het Vias Institute blijkt dat het risico om in slaap te dommelen om 16u liefst 3 keer groter blijkt te zijn dan om 10u ‘s morgens. Hou hier dus rekening mee.

Verkeersdrukte
Bekijk hier de respectievelijke kalenders die de verkeersdrukte op de grote verkeersassen in Europa weergeven.

Water, water en nog eens water!
We kunnen het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het wel niet is om genoeg water te drinken tijdens warm weer. Drink daarom elk uur een glas water en zorg dat je onderweg altijd een flesje water bij je hebt.

X
Deze letter mag je zelf volledig invullen. 😉

Yahtzee
Yahtzee, het wereldberoemde dobbelspel! Leuk en zeer makkelijk mee te nemen op vakantie!

Zon
Een roodverbrande huid door de zon is niet alleen pijnlijk, maar vergroot het risico op melanomen en huidkanker. Smeer je daarom steeds in met zonnebrandcrème factor 50. Probeer uit de zon te blijven op het heetst van de dag, tussen 12.00 en 15.00 uur.

Fijne vakantie!

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Wij zoeken Young Potentials / Professionals!

Net klaar met je studies en op zoek naar werk? Schrijf je in voor ons online event op 4 juli en leer Bonache en haar mogelijkheden binnen supply chain zo beter kennen!

Het GROW-traject, wat is dat nu juist?

Het GROW-traject biedt een interessante verruiming en verbreding van reeds aanwezige kennis met een focus op de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap.

Bonache zet in op jong geweld

Bonache gaat in 2023 inzetten op jong geweld! De jonge generatie staat te springen om nieuwe dingen te leren en zijn gekend voor hun flexibiliteit.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Klachten     Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp