De kantoorbediende van de toekomst - hoe vermijden we dat?!

Gepost op
3 juni 2022

Steeds vaker ondervinden mensen rugklachten. Niet verwonderlijk aangezien we vaak het grootste gedeelte van onze dag achter onze computer doorbrengen.

Een tijd geleden kwam ‘de kantoorbediende van de toekomst’ in het nieuws. Een kromme rug, opgezwollen ledematen en bloeddoorlopen ogen zijn slechts enkele van de gezondheidsproblemen waarmee we in de toekomst te maken zullen krijgen.

Dit is een toekomst waar niemand van ons voor staat te springen. De basis om dit tegen te gaan, is een goede lichaamshouding.

Rugletsels ontstaan niet door één foute beweging, maar door de zoveelste herhaling van die foute beweging.
Om rugklachten te vermijden is een gezond evenwicht tussen belastbaarheid en belasting onmisbaar!
De belastbaarheid van je rug kan je verhogen door hem in een goede conditie te houden.
De belasting kan je verlagen door aandacht te hebben voor rughygiëne en foutief tillen en buigen te vermijden.

Wanneer je zware voorwerpen moet tillen, doe je dat best op onderstaande, groene, manier:

Optillen van zware voorwerpen

Tot slot mogen we ook de correcte zithouding niet vergeten. Stel je werkruimte zo in dat de belasting op je rug zo laag mogelijk is.

Gebruik, indien mogelijk, twee of meer schermen

Om oogvermoeidheid tegen te gaan is het aangewezen om bij het gebruik van meerdere schermen dezelfde type & grootte van schermen te hanteren. Hierdoor kan de resolutie en helderheid identiek worden ingesteld waarbij de ogen zich niet telkens moeten aanpassen. De schermen staan best tegen elkaar en licht naar elkaar toe geïnclineerd zodat ze één groot vlak vormen.

Om torstie ter hoogte van de nek te vermijden staat het hoofdscherm idealiter recht voor de gebruiker, bij gelijkwaardig gebruik van de twee schermen is de scheiding tussen de twee schermen het midden.

Laptop & extern scherm

Voor de laptop dient er een laptophouder/docking station beschikbaar te zijn die in hoogte regelbaar is en een goede hoogte verzekert. Bij het werken met twee verschillende type schermen dient de resolutie en helderheid gelijk ingesteld te worden om oogvermoeidheid tegen te gaan. Het extern scherm dient steeds als hoofdscherm te worden gebruikt het laptopscherm als bijkomend scherm. Idealiter wordt er gewerkt met twee dezelfde type schermen.

Correcte zithouding

Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Wij zoeken Young Potentials / Professionals!

Net klaar met je studies en op zoek naar werk? Schrijf je in voor ons online event op 4 juli en leer Bonache en haar mogelijkheden binnen supply chain zo beter kennen!

Het GROW-traject, wat is dat nu juist?

Het GROW-traject biedt een interessante verruiming en verbreding van reeds aanwezige kennis met een focus op de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap.

Bonache zet in op jong geweld

Bonache gaat in 2023 inzetten op jong geweld! De jonge generatie staat te springen om nieuwe dingen te leren en zijn gekend voor hun flexibiliteit.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Klachten     Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp