Ben jij zichtbaar in het verkeer?

Gepost op
11 juni 2021

De maatregelen worden wat teruggeschroefd, we mogen terug meer aanwezig zijn op het werk en we merken het al, dit brengt weer meer verkeer met zich mee. Nee, we gaan het niet over het fileleed hebben. We willen graag stilstaan bij het verkeer in de dorpskern, meer bepaald de zichtbaarheid in het verkeer.

We kunnen dit vanuit het standpunt van de voetganger en fietser bekijken, maar evengoed vanuit de bestuurder van een voertuig.

1 regel geldt voor iedereen die zich in het verkeer begeeft. LAAT JE ZIEN!

Wanneer je fietst of stept, zorg er dan voor dat alle verlichting werkt. Daarbovenop kan je nog meer variabiliteit creëren door fluorescerende kledij of accessoires te dragen.

Om mijn woorden kracht bij te zetten, toont onderstaande foto het nut van fluorescerende en reflecterende kledij.

Een voetganger met donkere kledij is dus pas op 20 meter zichtbaar. Wees je hier als voetganger bewust van, zeker wanneer je een weg oversteekt in het donker of langs de rijbaan stapt.

De zichtbaarheid neemt al enorm toe door het dragen van lichte kledij. Dan ben je zichtbaar vanop 50 meter.

Wie reflecterende kledij draagt, is in het donker al zichtbaar op 150 meter! Dat maakt een heel groot verschil. Een auto die 120 km/u rijdt, kan dan zelfs nog tijdig stoppen als het nodig is!

Ik hoop niet dat ik jullie nog moet overtuigen van het nut van fluorescerende kledij of accessoires. Dit voor zowel fietsers als voetgangers in het verkeer.

Daarnaast kan het ook nuttig zijn om dit toe te passen als je verplaatsingen maakt op de werkvloer en dan bedoel ik natuurlijk buiten. Daar gebeuren jammer genoeg eveneens verkeersongelukken.

Naast de zichtbaarheid voor de zwakke weggebruikers kan je als automobilist ook je steentje bijdragen aan een veiliger verkeer.

Hoe?

Zorg ervoor dat je autoverlichting goed is afgesteld. Op die manier kan je ver vooruit kijken en merk je andere weggebruikers tijdig op. Je kunt tijdig anticiperen op onverwachte obstakels en situaties.

Door middel van goed afgestelde verlichting verblind je geen voor – of tegenliggers en voorkom je ongevallen.

Controleer dus regelmatig of je autoverlichting werkt! Dit kan levens redden in het verkeer.

Goed licht zorgt voor goed zicht!

Bekijk in deze video onze vijf tips om veiliger te fietsen!


Andere verhalen die je mogelijk leuk vindt

Wij zoeken Young Potentials / Professionals!

Net klaar met je studies en op zoek naar werk? Schrijf je in voor ons online event op 4 juli en leer Bonache en haar mogelijkheden binnen supply chain zo beter kennen!

Het GROW-traject, wat is dat nu juist?

Het GROW-traject biedt een interessante verruiming en verbreding van reeds aanwezige kennis met een focus op de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap.

Bonache zet in op jong geweld

Bonache gaat in 2023 inzetten op jong geweld! De jonge generatie staat te springen om nieuwe dingen te leren en zijn gekend voor hun flexibiliteit.

Op zoek naar een werkgever waar betrokkenheid centraal staat?

Ontdek onze vacatures
x
Ondernemingsnummer: 0866 870 786
Disclaimer      Privacybeleid      Cookiebeleid      Klachten     Cookievoorkeuren aanpassen
met liefde gemaakt door Mast
Bonache
Antwoordt meestal binnen een paar uur
Customer Care Team
Hi! Kan ik je ergens mee helpen?
Start Whatsapp Chat
Contacteer of solliciteer via Whatsapp